Zpět
Od. škol. ku.. Otázky a odpo. Ostatní otázky
Інші питання
Pokud si nejste jisti kam zařadit svůj dotaz, můžete jej napsat sem.
Надішліть своє запитання:
Питання та відповіді
9. 11. 2009 06:35
Nemám otázku, ale několik připomínek k naší MHD.
Ve špičce, kdy se lidé vracejí z práce, jsem dnes čekala na MHD. Od 17,00 až do 17,20 nejela ale okolo žádná městská, ale 7 autobusů jiné dopravy. Čtyři přímo z prahy (D98,97) a 3 Brda trans.
Autobus pak přijel už na nádraží velmi přeplněný. Vůbec mi nepřijde, že by došlo k nějakému zlepšení ve směru k cestujícím. Řidiči jsou nerudní, autobusy mají velké pauzy, není to dobré. A to ještě nejel kočárek, ten by se už vůbec nevešel. Jak je možné, že se mi ale už také stalo, že po dlouhé době (i 30 minut) autobusy č. 2 jely hned za sebou? Děkuji a doufám, že ti, kteří tvořili nový JZ, také MHD pravidelně cestují! Alespoň by došlo ke změnám, vždyť to musí také vidět!!!!
Відповідь - 10. 11. 2009 02:33
Otázka byla přesunuta do otázek a odpovědí se správou silnic.
9. 11. 2009 01:15
Dobrý den,s přítelem jsme se dostali do finančních problémů a máme 1,5letou dcerku,máme nárok na sociální byt?A kde o něj žádat?
Відповідь - 9. 11. 2009 01:27
Dobrý den, všechny byty v majetku města spravuje Městská realitní kancelář (tel. 318 629 815). Zde se dozvíte vše, co potřebujete znát ohledně sociálního bytu. S pozdravem J. Buraltová.
30. 10. 2009 07:06
Jsem 2 měsíce rozvedená. Očekávám narození dítěte jehož otcem je můj současný partner. Rádi bychom na Vaší matrice sepsali souhlasné prohlášení k určení otcovství.
matr.
Відповідь - 30. 10. 2009 01:00
Dobrý den, v současné situaci Vám zatím nemůžeme vyhovět, protože se Vám děcko narodí do 300 dnů po zániku Vašeho manželství.
V souladu se zákonem č. 94/1963 Sb. o rodině se v této lhůtě za otce dítěte považuje Váš předchozí manžel. Po narození Vašeho dítěte můžete požádat příslušný soud o popření otcovství. A po nabytí právní moci rozsudku o popření otcovství můžete s otcem dítěte sepsat souhlasné prohlášení k určení otcovství na kterékoliv matrice.
S pozdravem Helena Ziopolusová, vedoucí oddělení matriky.
30. 10. 2009 12:11
Dobrý den, reaguji na dotaz psaný 27.10.2009 07:22:39. Šlo o tu adresu pro duručování písemností. Můj dotaz je: Kde přesně (na které adrese) se nachází v Příbrami ohlašovna, když ten trvalý pobyt toho dotyčného je na Březových Horách ul. Rožmitálská? Děkuji předem za nejbližší odpověď. Přeji Vám hezký den. S pozdravem..
Відповідь - 30. 10. 2009 12:56
Dobrý den, pro všechny občany s trvalým pobytem v Příbrami je ohlašovna stejná. Je to oddělení evidence obyvatel Městského úřadu Příbram a nachází se v budově č.p. 19, ulice Gen. R. Tesaříka, v části Příbram I (budova naproti Sokolovně), v 1. patře. S pozdravem R. Morová, oddělení evidence obyvatel.
30. 10. 2009 07:03
Jsem občanem ČR, ale v současné době bydlím a pracuji v zahraničí, kde se ještě několik let budu zdržovat. Můžu si prozatím zrušit trvalý pobyt v ČR?
Відповідь - 30. 10. 2009 12:53
Dobrý den, ve Vašem případě se můžete rozhodnout, že ukončíte trvalý pobyt na území České republiky a tuto skutečnost písemně sdělíte ohlašovně
obecního úřadu podle místa trvalého pobytu (§10 odst.12 zák.č.133/2000 Sb. o evidenci obyvatel a rodných číslech). Pokud toto učiníte, jste zároveň povinen do 15 pracovních dnů od ukončení trvalého pobytu odevzdat občanský průkaz obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který jej vydal (§14 odst.1 písm.d) zák.č. 328/1999 Sb. o občanských průkazech). Občan v tomto případě nepozbývá občanství České republiky a v zahraničí se prokazuje platným cestovním dokladem. Po ukončení pobytu v zahraničí se může občan může opět přihlásit k trvalému pobytu kdekoliv na území České republiky a poté požádat o nový občanský průkaz. S pozdravem R.Morová,oddělení evidence obyvatel.
27. 10. 2009 01:08
Kolik stojí vystavení duplikátu matričního dokladu?
Відповідь - 30. 10. 2009 08:33
Dobrý den, duplikát matričního dokladu podléhá správnímu poplatku 100.- Kč v hotovosti (ne kolkem). S pozdravem Helena Ziopolusová, vedousí oddělení matriky.
27. 10. 2009 01:02
Můžeme svému dítěti zapsat jméno Anička?
Відповідь - 30. 10. 2009 08:13
Dobrý den, dle § 62 zák. 301/2000 Sb., o matrikách, ...nelze do matriční knihy zapsat jméno zkomolené, zdrobnělé nebo domácí. Anička je zdrobnělé jméno od jména Anna, zapsat tedy nelze. S pozdravem helena Ziopolusová, vedoucí oddělení matriky.
29. 10. 2009 09:07
Potřebuji přehlásit k babičce svou dceru, které je 12 let. Jak mám postupovat?
Відповідь - 29. 10. 2009 10:41
Dobrý den, za dítě mladší 15 let může ohlásit změnu trvalého pobytu jeho zákonný zástupce, popřípadě pěstoun. Dále je potřeba ve Vašem případě, aby se dostavila i babička dítěte, jako oprávněná osoba, která předloží doklad o vlastnictví nebo nájmu a dá písemný souhlas k trvalému pobytu Vaší dcery. Dále je třeba přinést rodný list dítěte, popřípadě rozhodnutí soudu o svěření dítěte do výchovy nebo pěstounské péče. S pozdravem Renata Morová, OOVV, evidence obyvatel.
29. 10. 2009 08:37
Získá dítě narozené mimo manželství jehož matkou je cizinka, otec občanem ČR státní občanství České republiky?
Відповідь - 29. 10. 2009 10:35
Dobrý den, ano státní občanství ČR získá dítě dnem souhlasného prohlášení rodičů o určení otcovství. které lze učinit na kterékoliv matrice. S pozdravem Helena Ziopolusová, vedoucí oddělení matriky.
29. 10. 2009 08:30
Mám u sebe pouze řidičský průkaz, můžete mi na tento doklad ověřit podpis?
Відповідь - 29. 10. 2009 10:33
Dobrý den, bohužel Vám v tomto případě nemůžeme vyhovět, zákon č. 21/2006 Sb., o ověřování v § 18 taxativně stanoví, jakými doklady lze při ověřování prokázat svoji totožnost. V případě občana ČR je to pouze platný občanský průkaz nebo platný cestovní doklad. Cizinci mají rovněž stanovený taxativní výčet dokladů, které mohou k ověření doložit. S pozdravem Helena Ziopolusová, vedoucí oddělení matriky.
Оновлено: 1. 6. 2026 v 10:59:58