Sonstige Fragen

Pokud si nejste jisti kam zařadit svůj dotaz, můžete jej napsat sem.

Senden Sie uns Ihre Frage:

Ich stimme den Bedingungen für das Absenden der Frage zu. Informationen zur Verarbeitung personenbezogener Daten

Fragen und Antworten

9. 6. 2008 01:30
Ladislav
Dobrý den, prý Příbram navštíví dnes ministr I.Langer, nevíte zda je to akce pro občany resp. kdy? Děkuji
Antwort - 9. 6. 2008 02:05
Dobrý den, je mi líto, ale návštěva Ivana Langera v Příbrami není přístupná veřejnosti, pouze pro zvané. Zdraví Alena Straková.
7. 6. 2008 10:10
Petr
Můžete mi odovědět na otázku ohledně zaplacení poplatku za odvoz odpadu?Přišla nám na adresu složenka ,kterou jsme zaplatili a do dnešního dne nemáme ani známku ,ani jiný doklad o uhrazení této služby?Děkuji za odpověď.Petr
Antwort - 8. 6. 2008 09:22
Dobrý den, pokud již máte zaplaceno za svoz TKO, stačí zajít do pokladny Městského úřadu Příbram, kde obdržíte známku, kterou si umístíte na popelnici. Hezký den Vám přeje Alena Straková.
7. 6. 2008 10:44
Jaroslav Tvardzik
Kdo odpovída za stav chdníku na ul. Husova od Kauflandu k Vojtěškému dolu? Na chodníku jsou zbytky posypového materiálu ze zimní údržby, cestní kanály jsou ucpané a voda která teče po silnici je rozstřikována na chodce. Neposečená tráva už zabíra púlku chodníku.
Antwort - 7. 6. 2008 02:38
Dobrý den,Vaše upozornění ohledně stavu chodníku na ul. Husova přeposílám Technickým službám Příbram. S pozdraven Hovorková Eva
6. 6. 2008 12:28
Adéla
Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat jestli tenhle víkend(6.-8.6.2008) probíhá v kulturním domě nějaká výstava koček nebo nikoliv? Prosím o odpověď nejlépe ještě dnes.Děkuji mockrát. S pozdravem
Antwort - 6. 6. 2008 12:54
Dobrý den, ano Mezinárodní a výstava koček skutečně ve dnech 7.června od 9 do 16. 30 hodin a v neděli 8. června od 9 do 17 hodin probíhá v Estrádním sále Kulturního domu Příbram. Zdraví Alena Straková.
5. 6. 2008 02:35
Sládek
Dobrý den, prosím odpověď na níže uvedený dotaz: Je povinen pracovník oddělení sociálně-právní ochrany dětí MěÚ Pb na vyžádání poskytnout informaci / dát k dispozici / kopii zápisu - zjištěného stavu úrovně ubytování a hodnocení rodinného zázemí po návštěvě u rodiče, kterému je soudně svěřeno dítě do péče? Předpokládám, že zápis nebo nějaký dokument o dané činnosti vaších zaměstnanců z odboru soc.věcí a zdravotnictví se zpracovává. Obdobně: Na vyžádání soudu je předáváno v přípravném období písemné vyjádření výše uvedeného oddělení ke zhodnocení rodinného zázemí dítěte. Kdy se dané stanovisko zpracovává? Dle mého názoru až po návštevě a tzv: " rekognoskaci " na místě u rodiče. Za odpovědi předem děkuji.
Antwort - 6. 6. 2008 12:08
Dobrý den, činnost sociální pracovníka oddělení sociálně-právní ochrany dětí (dále OSPOD) je zakotvena v zákoně č. 359/1999 Sb., o soc.-právní ochraně dětí, v platném znění. V §§ 54 - 57 je řešeno vedení evidence a spisové dokumentace, kterou příslušní úřad o dítěti zpracovává včetně povinnosti pracovníků OSPOD zachovávat mlčenlivost o skutečnostech, se kterými se při provádění této činnosti nebo v souvislosti s ní seznámí. Součástí takového spisu jsou mimo jiné i záznamy z jednání sociálního pracovníka s klienty,záznamy z pohovoru s dítětem, lékařské zprávy, zprávy ze škol a školských zařízení, protokoly z jednání a také záznamy z provedených místních šetření v rodinném prostředí. Uvedený paragraf rovněž řeší oprávněnost k nahlížení do tohoto spisového materiálu a potažmo i získání kopie např. záznamu z provedeného šetření. Vyplývá z něj, že do spisové dokumentace vedené o dítěti je oprávněn nahlížet pouze rodič dítěte, kterému náleží rodičovská odpovědnost nebo jiná fyzická osoba odpovědná za výchovu dítěte nebo jejich zástupce na základě písemně udělené plné moci (dále jen „oprávněná osoba“). Žádost o nahlédnutí do spisové dokumentace podávají uvedené osoby v písemné podobně na příslušný OSPOD s tím, že obecní úřad s rozšířenou působností je povinen do 15 dnů na žádost odpovědět. Odpovědí může být buď sdělení termínu, kdy bude žadateli umožněno nahlédnutí do spisu (místo, den, hodina) nebo rozhodnutí o odmítnutí písemné žádosti, pokud by bylo nahlížení v rozporu se zájmem dítěte nebo pokud lze ze spisové dokumentace zjistit údaje o osobě, která upozornila na porušování povinnosti nebo zneužití práv vyplývající z rodičovské zodpovědnosti. Z toho vyplývá, že sociální pracovník není oprávněn na vyžádání informace ze spisu (záznam ze šetření) dát k dispozici jiným než oprávněným osobám a jinou formou, neboť k tomu není ze zákona oprávněn. V případě, že si soud vyžádá provedení šetření v rodině a zjištění např. stanoviska dítěte nebo prošetření výchovného prostředí a zázemí, jsou získané informace zpracovány do zprávy soudu. Tato zpráva je soudu předkládána k požadovanému termínu, který soud určí, nebo je zpravidla předávána tzv. „krátkou cestou“ přímo sociálním pracovníkem samosoudci nebo předsedovi senátu při jednání. Tato zpráva se stává součástí soudního spisu a je přístupná všem účastníkům řízení.Údaje v takové zprávě vycházejí z požadavků soudu a konkrétního soudního řízení a obsahují zpracované informace ze spisu o dítěti. Libor Možíš, ved.OSPOD
31. 5. 2008 08:17
Petr
Dobrý den, doufám, že už se někdo zajímá, proč se má platit v Příbrami televizní poplatek, když věčně nejde ČT1!!!! Děkuji Petr
Antwort - 6. 6. 2008 09:56
Obraťte se s dotazem na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání případně na České radiokomunikace. Tiskový mlucčí města, Jiří Kubík.
4. 6. 2008 07:58
Čudková
Nahlédla jsem do vyhlášky města, týkající se poplatků ze psů. Dle této vyhlášky jsou poplatníkem fyzické osoby a právnické osoby, které mají v místě trvalé bydliště či sídlo. Jak je tomu v případě, že fyzická osoba v místě trvalé bydliště nemá, dlouhodobě však v místě bydlí (např. v podnájmu)a je majitelem psa? Jsme majiteli psa, trvalé bydliště v Příbrami nemáme, ale rádi bychom měli našeho psa řádně přihlášeného, evidovaného, a pochopitelně se nevyhýbáme ani splnění poplatkové povinnosti. Děkuji za odpověď
Antwort - 5. 6. 2008 07:14
Dobrý den, vyhláška skutečně uvádí, že za psa platí popltaník v místě svého trvalého bydliště. Takže bohužel i ve Vašem případě musíte mít svého psa přihlášeného v místě svého trvalého pobytu a tam za něj i zaplatit. hezký den Vám přeje Alena Straková.
4. 6. 2008 05:47
Renata
dobrý den,chtěla bych se zeptat kdy se bude sekat tráva na tzv.Šálkovém dvoře.Letos se tam ještě nesekalo,a děti si nemají kde hrát.U kulturního domu se sekalo už několikrát.děkuji
Antwort - 5. 6. 2008 06:56
Dobrý den, v sekci Aktuality je rozpis sekání trávy. Zde si vyhledejte potřebný termín. Pokud byste chtěla bližší informace, zavolejte na č. 318 624 191. S pozdravem J. Buraltová.
21. 5. 2008 07:20
Příbramák
Dobrý den měl bych prosbu týkající se upravu povrchu chodníku za brankou, který je z měkčího povrchu (z písku) nad lékarnou v oblastní nemocnici Zunz, zda by se nemohl zpevnit, protože za špatného počasí se vytváří kaluže a je špatně se obchází, protože před ním se už nachází plot nemocnice. Tento chodník využívájí hodně lidí a se nachází směrem k ulici Družstevní. Snad jsem to vysvětlil nějak srozumitelně, předem děkuji za odpověď. S pozdravem
Antwort - 4. 6. 2008 10:17
Z Vašeho popisu není patrno o který úsek se jedná. Pro upřesnění prosím kontaktujte odbor správy silnic MěÚ Příbram. Richard Hadač, odbor správy silnic, tel.: 318 402 303.
27. 5. 2008 05:27
Radek
Od 17.5. 08 čekám na odpověď ohledně asfaltu v Lipové ul. Asi se vám nehodí na některé věci veřejně odpovídat jak tady čtu!
Antwort - 4. 6. 2008 09:14
Dne 2. 6. 2008 byla schválena realizace opravy povrchu MK v ulici Lipová. Pro přesnější informace případně kontaktujte přímo odbor správy silnic MěÚ Příbram. Richard Hadač, Městský úřad Příbram, odbor správy silnic.

Aktualisiert: 1. 6. 2026 v 10:59:58

FacebookYoutube